Termeni si conditii

1. Aspecte generale si detalii companie (buzunarel.ro)
1.1. Informatiile prezentate pe domeniul www.buzunarel.ro sunt proprietatea NOVO HOUSE SERVICE SRL, persoana juridica de nationalitate romana, avand sediul social in Bucuresti, Strada Constantin Caracas, nr 34, sector 1, numar de ordine in Registrul Comertului J40/9831/2008, cod unic de inregistrare fiscala RO24001062 (denumit in continuare ”BUZUNAREL”).
1.2. Prezentul document stabileste termenele si conditiile de utilizare a acestui site web si conditiile de achizitionare a produselor si serviciilor comercializate prin intermediul acestui site web (denumit in continuare “Termenele si Conditiile”) sau in cadrul unei comenzi efectuate telefonic. Politica de retur, Politica de confidentialitate BUZUNAREL, precum si orice alte documente la care se face referire in cuprinsul acestui document, fac parte integranta din aceste Termene si Conditii si sunt puse, de asemenea, la dispozitia dumneavoastra in cadrul paginii web.
1.3. Accesarea si utilizarea website-ului, in scop informativ sau comercial, presupune acceptarea Termenilor si Conditiilor Generale redate.
1.4. Prin acceptarea Termenelor si a Conditiilor, Clientul/Cumparatorul/Utilizatorul declara ca a citit si luat la cunostinta si prevederile Politicii de retur, Politicii de confidentialitate si ale altor documente referite in cuprinsul acestor Termene si Conditii generale si ca este, de asemenea, de acord cu Politica de retur, Politica de confidentialitate BUZUNAREL, precum si cu toate celelalte documente mentionate in cuprinsul prezentului document. Daca nu sunteti de acord cu Termenele si Conditiile sau cu oricare dintre prevederile Politicii de retur si/sau ale Politicii de confidentialitate BUZUNAREL si/sau ale oricarui alt document referit mai jos, va rugam sa nu utilizati acest site web.
1.5. Utilizatorii/Vizitatorii site-ului trebuie sa citeasca cu atentie Termenele si Conditiile inainte de a utiliza acest site web si de a efectua orice comanda prin intermediul acestuia sau prin contactare telefonica.
1.6. BUZUNAREL isi rezerva dreptul de a modifica si actualiza prezentele termene si conditii, fara o informare prealabila a utilizatorului. Actualizarea si modificarea termenelor si conditiilor poate avea loc in vederea respectarii eventualelor noi dispozitii legale, ca urmare a schimbarii practicii comerciale a Vanzatorului, etc.. Raporturile juridice, respectiv operatiunile comerciale, sunt guvernate de termenii si conditiile valabile la momentul realizarii acestora.
1.7. In cazul in care utilizatorii au intrebari cu privire la Termene si Conditii acestia pot contacta un operator BUZUNAREL la numarul de telefon 0726 697 486 sau la adresa de email contact@buzunarel.ro.
1.8. Date de contact:
NOVO HOUSE SERVICE SRL (denumirea comerciala ”BUZUNAREL”)
Sediul social in Bucuresti, Strada Constantin Caracas, nr 34, sector 1
Telefon: 0726 697 486 (linie telefonica cu tarif normal)
Serviciul clienti pentru comenzi online, informatii generale, sugestii, impresii si reclamatii:  contact@buzunarel.ro
Instanta competenta: Instantele competente romane de la sediul BUZUNAREL
Nr. de inregistrare la Registrul Comertului: J40/9831/2008
Cod de Inregistrare Fiscala: CIF RO24001062
Capital Social: 200 LEI
1.9.  Datele bancare  pentru efectuarea platilor prin ordin de plata/ Transfer bancar

 • NOVO HOUSE SERVICE SRL
 • Număr Registrul Comerțului: J40/9831/2008
 • Cod Fiscal:  RO 24001062
 • Sediu social: Str. Constantin Caracaș, nr. 34, Sector 1, București
 • Cont IBAN: RO94BTRLRONCRT0I07535501, Banca Transilvania

2. Termeni si definitii
2.1. Termenele si Conditiile se vor aplica tuturor vanzarilor de bunuri/produse, precum si serviciilor comercializate de catre BUZUNAREL, prin intermediul site-ului sau, www.buzunarel.ro precum si in cadrul comenzilor efectuate telefonic. In cuprinsul Termenelor si Conditiilor, termenii de mai jos vor avea urmatoarea semnificatie:
2.2. BUZUNAREL – este denumirea comerciala a NOVO HOUSE SERVICE SRL, persoana juridica de nationalitate romana, avand sediul social in Bucuresti, strada Constantin Caracas, nr 34, sector 1, numar de ordine in Registrul Comertului J40/9831/2008, cod unic de inregistrare fiscala RO 24001062.
2.3. Document – prezentele Termene si Conditii.
2.4. Vanzator – societatea comerciala NOVO HOUSE SERVICE SRL (BUZUNAREL).
2.5. Practici comerciale – practicile comerciantului in relatia cu consumatorii, respectiv orice actiune, omisiune, comportament, demers sau prezentare comerciala, inclusiv publicitate si comercializare, efectuate de un comerciant, in stransa legatura cu promovarea, vanzarea sau furnizarea unui produs consumatorilor.
2.6. Cumparator – persoana fizica majora, persoana juridica sau orice entitate recunoscuta de lege care efectueaza o Comanda in Site sau telefonic. Cumparatori pot fi doar persoanele fizice / juridice ce au capacitate deplina de exercitiu.
2.7. Client – persoana fizica majora, persoana juridica care are sau obtine acces la continut (astfel cum este acesta definit la pct. 2.11. din prezenta) prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre BUZUNAREL (telefonic, electronic, etc.) sau in baza unui acord de utilizare existent intre BUZUNAREL si acesta si care necesita crearea si utilizarea unui CONT. Client poate fi doar persoana fizica / juridica ce are capacitate deplina de exercitiu.
2.8. Utilizator – orice persoana fizica / juridica inregistrata pe Site, care prin finalizarea procesului de creare a Contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni si Conditii.
2.9.   Vizitator – orice persoana fizica care viziteaza www.buzunarel.ro indiferent daca plaseaza sau nu o comanda online.
2.10.   Consumator – orice persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in asociatii, care actioneaza in scopuri din afara activitatii sale comerciale, industriale sau de productie, artizanale ori liberale.
2.11.   Continut:

 • Toate informatiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic.
 • Toate informatiile cuprinse in emailurile trimise de catre Vanzator Clientului/Cumparatorului/Utilizatorului prin mijloace electronice sau orice alt mod de comunicare disponibil, fie direct, fie prin reprezentant.
 • Date referitoare la Vanzator, detalii de contact sau de identificare juridica.

2.12.   Site / Website – domeniul www.buzunarel.ro si subdomeniile acestuia.
2.13.   Sectiune – o sectiune de pe site-ul web www.buzunarel (cum ar fi https://buzunarel.ro/cat/carti-usborne/ );
2.14.   Cont – sectiune a magazinului virtual, care presupune existenta unei adrese de email valide si a unei parole care apartin Clientului/ Cumparatorului/Utilizatorului care ii permite acestuia plasarea Comenzii online si care contine detalii referitoare la datele Clientului/Cumparatorului/Utilizatorului (de ex. adrese de livrare, date facturare salvate, etc.), istoricul comenzilor, informatii despre Newsletter si evaluari acordate Produselor.
2.15.   Cosul meu – sectiune din site/cont ce permite Clientului/Cumparatorului/Utilizatorului sa adauge Bunuri sau Servicii pe care doreste sa le achizitioneze.
2.16.   Comanda – modalitate de comunicare virtuala intre Client si BUZUNAREL, prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului sau telefonic, intentia de a achizitiona Bunuri si Servicii de pe Site. .
2.17.   Bunuri si Servicii – orice produs sau serviciu listat pe Site.
2.18.   Avans – Procent intre 5-100% din valoarea comenzii, perceput in cazul comenzilor speciale, a importurilor de produse care nu sunt permanent in stoc, sau a altor comenzi atipice.
2.19.   Bunuri si servicii – orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator Cumparatorului ca urmare a unei comenzi.
2.20.   Contract – contractul incheiat in forma electronica intre BUZUNAREL si Client/Cumparator prin intermediul magazinului virtual www.buzunarel.ro, avand ca obiect produsele / serviciile selectate prin functia ”Comanda online” sau comandate telefonic printr-un agent de vanzari BUZUNAREL. Acest contract are natura juridica a contractului la distanta incheiat intre vanzator si cumparator si nu necesita prezenta fizica a nici uneia dintre parti.
2.21.   Newsletter – Mijloc de informare periodic, exclusiv electronic, respectiv prin posta electronica (email, SMS, whatsupp) cu privire la bunurile si serviciile si/ sau a promotiilor desfasurate de Vanzator intr-o anumita perioada, fara niciun angajament din partea Vanzatorului cu referire la informatiile continute de acesta.
2.22.   Tranzactie – incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui Bun si/ sau Serviciu de catre Vanzator Cumparatorului, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre Vanzator, indiferent de modalitatea de livrare.
2.23.   Pret de Vanzare – contravaloarea Bunului, pretinsa si solicitata de catre Vanzator, evidentiata corespunzator Cumparatorului/Clientului/Utilizatorului. Vanzatorul poate afisa distinct, intr-un mod vizibil, modificarile dintre Pretul de Vanzare si Pretul de oferta/promotional/redus.
2.24.   Factura proforma – documentul primit de Client/Cumparator pe email dupa plasarea comenzii in site sau transmis manual de catre un operator al magazinului pentru comenzile de produse care nu se regasesc in oferta online. Factura proforma nu este un document fiscal si nu tine loc de factura fiscala care se livreaza fie impreuna cu coletul, fie prin email dupa expedierea comenzii.
2.25.   Factura – este un document contabil emis de furnizor catre Client/Cumparator. Pentru Comenzile Online, Factura se trimite electronic de catre BUZUNAREL la adresa de email mentionata de Cumparator in Contul sau aceasta se transmite impreuna cu coletul. Pentru livrarile efectuate in magazin, factura se poate emite si transmite fizic.
2.26.   Cost de livrare – costul aferent transportului, calculat in functie de dimensiunile si greutatea produselor comandate. Informatii referitoare la costul de livrare regasiti atat in procesul de lansare a comenzii cat si in Cosul meu, in momentul finalizarii comenzii.
2.27.   Notele de transport (awb-uri sau avize de expeditie) – documente care insotesc coletele livrate prin curier rapid sau curier propriu. Aceste inscrisuri nu reprezinta documente fiscale si nu tin loc de factura fiscala.
2.28.   Recenzie / Review – evaluare a Produselor redactata de catre Client/Cumparator/Utilizator pe baza experientei personale.
2.29.   Specificatii – caracteristicile, detaliile si/ sau descrierile privind Bunurile si Serviciile asa cum sunt prezentate pe site.
Modul de calcul al zilelor
2.30.   Toate termenele (exprimate in zile) mentionate in prezentele termene si conditii se interpreteaza drept termene exprimate in zile calendaristice.
2.31.   Daca un termen exprimat in zile se calculeaza din momentul in care intervine un eveniment sau se realizeaza un act (de exemplu ziua in care are loc livrarea, ziua in care are loc confirmarea comenzii etc.), ziua in cursul careia a avut loc acest eveniment sau se realizeaza acest act nu se ia in seama la calculul termenului.
2.32.   In cazul in care ultima zi a termenului este o zi nelucratoare, Vanzatorul va prelungi termenul pana la urmatoarea zi lucratoare.

3. Dreptul aplicabil, locul de executare, instanta competenta
3.1. La achizitia unor produse sau servicii de la Vanzatorul BUZUNAREL prin intermediul functiei „PLASEAZA COMANDA” si bifarea acordului privind acceptarea prezentelor termene si conditii a magazinului online de la adresa „www.buzunarel.ro”, se aplica prezentele termene si conditii, cu exceptia cazurilor in care au fost stipulate in mod expres alte conditii.
3.2. Raporturile juridice nascute intre BUZUNAREL si Utilizatori/Clienti/Cumparatori sunt guvernate de legislatia romana.
3.3. Contractul este redactat in limba romana.
3.4. Indicatie conform regulamentului de solutionare a litigiilor din tranzactii online:

 • Conform legislatiei in vigoare, BUZUNAREL are obligatia de a indica persoanelor consumatori existenta platformei europene de solutionare online a litigiilor, care poate fi folosita pentru solutionarea litigiilor, fara implicarea unei instante. Pentru realizarea acestei platforme este responsabila Comisia Europeana.
 • Platforma europeana de solutionare online a litigiilor poate fi gasita aici: http://ec.europa.eu/odr.

3.5.   BUZUNAREL pune la dispozitia clientilor urmatoarele modalitati de contact si reclamatie, inclusiv un sistem de conciliere interna pentru orice probleme legate de buzunarel.ro: telefonic la numarul 0726697486 sau pe e-mail la adresa contact@buzunarel.ro. Ulterior primirii reclamantiei, Vanzatorul va analiza situatia si va prezenta Clientului/Cumparatorului un raspuns sau potentiale modalitati de solutionare a problemei survenite.
3.6. Eventualele litigii aparute intre BUZUNAREL si Clienti / Cumparatori se vor solutiona pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Municipiul Bucuresti.
3.7. Daca Clientul este profesionist in sensul Codului Civil, persoana juridica de drept public sau orice entitate de drept public sau privat cu sau fara scop lucrativ (denumit in continuare „profesionist”), se stabileste sediul BUZUNAREL ca loc de executare a prestatiei si a eventualelor pretentii de executare.

4. Informatii despre serviciul BUZUNAREL online, produsele comercializate si disponibilitatea acestora
4.1. BUZUNAREL depune toate eforturile ca informatiile disponibile pe Site, inclusiv descrierea Produselor si a Serviciilor, precum si preturile listate, sa fie corecte si complete. Cu toate acestea, din motive de natura obiectiva sau care tin de erorile umane, procesul de actualizare a informatiilor relevante din cadrul Site-ului poate cunoaste intarzieri. In asemenea situatii, BUZUNAREL va incerca sa inlature toate erorile survenite in cel mai scurt timp posibil. In cazul in care se constata faptul ca astfel de erori influenteaza Comanda/Contractul incheiat, Vanzatorul va notifica Clientul/Cumparatorul in cel mai scurt timp, pentru reconfirmarea Comenzii/Contractului sau anularea acestuia.
4.2. BUZUNAREL isi rezerva dreptul de a anula Comenzile care privesc Produse si/sau Servicii aparute in afara sferei de control BUZUNAREL in cadrul interfetei online sau care, din cauza unor erori tehnice, prezinta preturi evident eronate/derizorii (preturi care pot fi, in mod rezonabil, apreciate ca eronate/derizorii de catre consumatorul mediu), cu consecinta restituirii intregii sume platite de Cumparator in considerarea comenzilor anulate, daca este cazul, in termen de 7 (sapte) zile.
4.3. Clientul/Cumparatorul trebuie sa aiba in vedere faptul ca achizitionarea produselor la distanta ofera o experienta diferita fata de cea realizata intr-un magazin. In special, Clientul/Cumparatorul/Ultilizatorul trebuie sa ia act de urmatoarele:

 • Setarile monitorului / ecranului dispozitivului utilizat pentru accesarea site-ului diferă de la dispozitiv la dispozitiv, astfel ca este posibil ca nuantele/culorile Produselor, astfel cum sunt prezentate pe Site, sa fie diferite in realitate.
 • Fotografiile si imaginile de pe Site au rol ilustrativ/orientativ. Pentru o descriere exacta a Produsului si a detaliilor incluse, trebuie citita cu atentie descrierea corespunzatoare a Produsului;
 • Este posibil ca imaginile ilustrate in cadrul Site-ului sa prezinte accesorii sau componente care nu fac parte integranta din Produsul dorit si comandat si drept urmare nu se vor regasii in pachetul livrat ca urmare a inregistrarii Comenzii online; Pentru o descriere exacta a Produsului si a detaliilor incluse, trebuie citita cu atentie descrierea corespunzatoare a Produsului;

4.4. In cazul unei perioade limitate de valabilitate a unui anumit Pret, acest aspect va fi precizat pe pagina produsului respectiv.
4.5. BUZUNAREL ia toate masurile pentru a se asigura ca informatiile referitoare la disponibilitatea produselor in stoc sunt corecte, insa din motive ce tin de dinamica stocurilor si momentul inregistrarii platilor, exista cazuri in care produsul sa nu mai fie disponibil in stoc pentru a putea fi livrat. In astfel de situatii, BUZUNAREL va informa Clientul in cel mai scurt timp, pentru anularea Comenzii/Contractului, stabilirea unui nou termen de livrare sau, dupa caz, optiunea de a cumpara un alt Produs de o calitate si la Pret echivalent cu cele solicitate.
4.6. BUZUNAREL poate publica pe site informatii despre bunuri si/ sau servicii si/ sau promotii practicate de catre acesta sau de oricare alt tert cu care vanzatorul are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.
4.7. Orice link-uri catre alte site-uri web sau materiale ale unor terte parti, daca este cazul, postate pe Site sunt oferite exclusiv in scop informativ, iar BUZUNAREL nu isi asuma in niciun fel responsabilitate pentru continutul acestor site-uri si materiale, pentru produsele sau serviciile promovate sau comercializate prin intermediul acestor site-uri web.
4.8. BUZUNAREL are dreptul, in orice moment, sa modifice, sa suspende sau sa inceteze comercializarea online a Produselor si / sau Serviciilor, partial sau in totalitate, temporar sau permanent, cu sau fara notificare prealabila. Vanzatorul nu va fi responsabil pentru nicio modificare, suspendare sau intrerupere a comercializarii online a Produselor si/sau Serviciilor, fara ca prin aceasta prevedere sa se aduca atingere drepturilor imperative pe care legea le recunoaste consumatorilor. De asemenea, Comenzile inregistrate si cu privire la care s-a incheiat in mod valabil un contract cu BUZUNAREL conform acestor Termene si Conditii, anterior operatiunilor de modificare, suspendare sau incetare dispuse, vor fi in mod corespunzator executate de BUZUNAREL, cu exceptia cazurilor in care operatiunile de modificare, suspendare sau incetare deriva din cauze exoneratoare de raspundere in materie contractuala, cum ar fi, dar fara a se limita la, forta majora.
4.9. Pentru motive justificate BUZUNAREL, isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Clientului/Cumparatorului in vederea efectuarii unei Comenzi si/ sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Clientului/Cumparatorului pe Site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel Vanzatorul. In oricare dintre aceste cazuri, Clientul/ Cumparatorul se poate adresa Departamentului de Relatii cu Clientii al BUZUNAREL, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor mai sus mentionate.
4.10.Comunicarea cu Vanzatorul se poate realiza prin interactiunea directa cu acesta sau prin adresele de email mentionate la sectiunea ”Contact” din site si detaliate la punctul 1.7. din prezentele termene si conditii.
4.11. In cazul unui volum de trafic neobisnuit de mare provenit din partea unei retele de internet, BUZUNAREL isi rezerva dreptul de a cere Clientilor/Cumparatorilor/Utilizatorilor introducerea manuala a codurilor de validare de tip captcha, in vederea protejarii informatiei din cadrul Site-ului.
4.12.In cazul platilor online Vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Client/Cumparator, incluzand dar nelimitandu-se la: comisioane de plata cu cardul sau comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care sunt percepute de banca emitenta a cardului. Responsabilitatea pentru astfel de actiuni sunt numai Clientul/Cumparatorul.
4.13. Dupa achizitionarea unui Bun sau Serviciu, Clientului/Cumparatorului i se poate cere prin email inscrierea unui review (recenzie) legat de bunul/serviciul achizitionat. Solicitarea va fi transmisa catre adresa de email inscrisa de Client/Cumparator in Cont sau la adresa de email folosita de acesta la momentul realizarii comenzii, dupa caz. In acest fel, Clientul/Cumparatorul poate contribui la informarea altor posibili Clienti/Cumpratori de pe site. Vanzatorul nu este responsabil de informatiile cuprinse in review-uri/recenzii.
4.14. Produsele care nu se afla in stoc permanent, precum si cele care sunt prezente doar in cataloagele offline ale vanzatorului, pot fi aduse pe comanda speciala. Pentru acestea se va achita un avans, reprezentant intre 5-100% din valoarea bunului achizitionat.
4.15. Disponibilitatea Bunurilor va fi afisata pe Site dupa cum urmeaza:

 • “in stoc”– bunul exista in stoc;
 • “disponibil pentru precomanda”– Bunul nu este disponibil in stoc si, pentru moment, Vanzatorul nu are informatii despre disponibilitatea acestuia in stocul furnizorului. In cazul inregistrarii unei Comenzi pentru un Bun care are in dreptul lui “disponibil pentru precomanda”, unul dintre operatorii de vanzari va verifica disponibilitatea produsului in stocul furnizorului si va contacta Clientul/Cumparatorului pentru a ii comunica disponibilitatea Bunului;
 • “stoc epuizat”– Bunul nu mai este disponibil in stoc.

5. Comanda online
5.1. Efectuarea unei Comenzi online, se poate realiza in doua moduri:

 1. ulterior inregistrarii in Site, prin crearea unui cont pe site-ul www.buzunarel.rosi adaugarea Bunurilor si/sau Serviciilor dorite in ”Cos”, urmand a finaliza Comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres;
 2. fara a fi inregistrat pe site, respectiv fara a fi creat un cont in site, prin adaugarea de Bunurilor si/sau Serviciilor dorite in ”Cos” urmand a finaliza Comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres.

5.2.  In ambele situatii, comanda poate fi transmisa doar daca sunt completate campurile obligatorii (adresa de email, datele privind de livrarea si facturarea), bifarea modalitatii de plata dorita de cumparator si bifarea casutei din stanga declaratiei „Am citit și sunt de acord cu termeni și condiții site-ului web *”. Documentul privind Termenii si conditiile este format ca link, astfel incat cumparatorul sa poata accesa intregul continut al acestuia prin simpla apasare/simplul click pe acesta.
5.3. In vederea efectuarii unei comenzi online este necesara comunicarea unei adrese de email valide si a unui numar de telefon pentru corespondenta si comunicarea cu Cumparatorul/Clientul.
5.4.  Prin inregistrarea unei comenzi in site, Cumparatorul/Clientul este de acord cu forma de comunicare (telefonic/email) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.
5.5.  In cazul in care Clientul isi creeaza un cont pe site-ul www.buzunarel.ro („Cont”), Clientul isi alege la inregistrare o parola, cu ajutorul careia se poate loga pe viitor. Clientului ii revine obligatia de a tine secreta parola si de a nu o transmite mai departe. In cazul in care Clientul/Cumparatorul are motiv sa creada ca parola sa este cunoscuta de alte persoane, este obligat sa o schimbe imediat. Este responsabilitatea Clientului/Cumparatorului/Utilizatorului sa se asigure ca informatiile privind contul creat pe Site raman confidentiale in orice moment si ca nu vor fi transmise catre terti.
5.6.   Inregistrarea este permisa exclusiv persoanelor juridice si persoanelor fizice majore, ambele avand capacitatea deplina de exercitiu.
5.7.   Dupa crearea unui Cont de Client, este posibila utilizarea functiilor aferente acestuia, in limita cadrului pus la dispozitie de BUZUNAREL. Nu exista insa un drept asupra acestui serviciu suplimentar, iar disponibilitatea nu este garantata. In momentul in care Clientul solicita stergerea datelor sale de Client si/sau a Contului sau de Client, utilizarea contului nu mai este posibila.
5.8.   Introducerea Produselor si/sau Serviciilor pe Sectiunea Cosul de cumparaturi nu reprezinta o rezervare de Produs si/sau Serviciu si nu creeeaza nicio obligatie pentru BUZUNAREL fata de Client/Cumparator.
5.9.   Ulterior desemnarii Produselor si/sau Serviciilor ce se doresc a fi comandate online, Clientul/Cumparatorul va completa/confirma datele solicitate in cadrul interfetei online, va vizualiza sumarul Comenzii online initiate si va accesa etapa finala in efectuarea Comenzii online prin selectarea modalitatii de plata, bifarea casutei din stanga mentiunii ” Am citit și sunt de acord cu termeni și condiții site-ului web ” si prin selectarea butonului ”PLASEAZA COMANDA”.
5.10.Comenzile nefinalizate prin apasarea butonului “PLASEAZA COMANDA” si bifarea acordului cu privire la prevederile Termenelor si Conditiilor nu echivaleaza cu plasarea Comenzii online si nu creeaza nicio obligatie pentru BUZUNAREL de a proceda la rezervarea si/sau pregatirea si/sau livrarea si/sau executarea Produselor, respectiv a Serviciilor aflate in sumarul de Comanda.
5.11.Dupa apasarea butonului „PLASEAZA COMANDA”, Clientul/Cumparatorul primeste din partea BUZUNAREL pe e-mail o confirmare automata a primirii comenzii. Acceptarea Comenzii se face prin transmiterea unei notificari de confirmare si expediere a comenzii prin email.
5.12. Comenzile se proceseaza timpul programului de lucru a BUZUNAREL, respectiv de luni pana vineri intre orele 09:00-18:00, cu exceptia zilele de sarbatoare legala.
5.13. Primirea comenzii si confirmarea comenzii reprezinta doua etape diferite, respectiv:

 1. primirea comenzii este comunicarea realizata de Cumparator cu privire la intentia sa de a achizitiona Bunuri si Servicii de pe Site. Acesta etapa este realizata ulterior plasarii unei comenzi pe site.
 2. confirmarea comenzii este acceptarea de catre Vanzator a comenzii transmise de cumparator, marcata de momentul primirii de catre cumparator, prin mijloace de comunicare la distanta (telefonic, sms, whatsapp, etc.), a unei notificari privind confirmarea comenzii sau de momentul primirii de catre cumparator a unei notificari privind expedierea produsului, dupa caz.

5.14.Incheierea Contractului are loc la momentul in care BUZUNAREL accepta oferta/comanda numai daca si imediat ce BUZUNAREL confirma expedierea produsului printr-o notificare de expediere, confirmare comunicata cumparatorului prin posta electonica, telefonic sau prin SMS. Prin exceptie, incheierea Contractului are loc atunci cand si daca BUZUNAREL solicita Clientului/Cumpărătorului plata, după ce acesta din urmă a apăsat butonul „Trimite Comanda”, prin funziarea acestuia un link către un prestator de servicii de plată online corespunzător pentru efectuarea plății.
5.15.Prin finalizarea Comenzii, Clientul/Cumparatorul consimte ca toate datele furnizare de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzi.
5.16.Prin finalizarea Comenzii, Clientul/Cumparatorul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil/agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara comunicarea cu Clientul/Cumparatorul.
5.17.O comanda poate fi anulata pana in momentul primirii unui email de confirmare/expediere a comenzii din partea BUZUNAREL referitoare la procesarea comenzii. In vederea anularii unei comenzi Clientul/Cumparatorul trebuie sa contacteze un operator BUZUNAREL in cel mai scurt timp telefonic la numarul 0726697486 sau pe e-mail la adresa contact@buzunarel.ro.
5.18.Orice erori survenite la comanda efectuata de client pot fi corectate in termen de maximum 24 de ore de la lansarea comenzii sau pana la procesarea acesteia.  In acest sens, Clientul/Cumparatorul poate sa anuleze comanda prin contactarea un operator BUZUNAREL in cel mai scurt timp telefonic la numarul 0726697486 sau pe e-mail la adresa contact@buzunarel.ro. Ulterior primirii de catre Client/Cumparator a emailul prin care se confirma expedierea comenzii, respectiv ulterior incheierii contractului, remedierea erorilor se poate realiza exclusiv cu acordul BUZUNAREL.
5.19.Pentru motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor si/ sau serviciilor din Comanda sau termenul de livrare. In cazul modificarii cantitatii de Bunuri si/ sau Servicii din Comanda sau a termenului de livrare, Vânzătorul va anunta Cumparatorul cu privire la acest aspect la adresa de e-mail sau la numarul de telefon furnizat la efectuarea Comenzii si va returna suma achitata, daca este cazul.
5.20.In cazul in care un Bun si/sau Serviciu comandat de catre Client/Cumparator, nu poate fi livrat de catre Vanzator, acesta din urma va informa Clientul/ Cumparatorul asupra acestui fapt si va returna in contul Clientului/Cumparatorului contravaloarea Bunului si/sau Serviciului si a costului de livrare, dupa caz, in termen de maxim 7 (sapte) zile de la data la care Vanzatorul a luat la cunostinta acest fapt sau de la data la care Cumparatorul si-a exprimat in mod expres intentia de reziliere a Contractului.
5.21.Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

 • Neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului, a tranzactiei, in cazul platii online;
 • Invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de BUZUNAREL, in cazul platii online;
 • Datele furnizate de catre Client/Cumparator pe site sunt incomplete si/sau incorecte;
 • Produsul comandat nu exista in stoc fizic si nu poate fi adus spre livrare in timp util.

5.22.Pentru Comenzile ce urmeaza a fi ridicate de la sediul Vanzatorului, rezervarea produselor este valabila pentru 48 de ore de la confirmarea comenzii si a disponibilitatii de catre un reprezentant al vanzatorului prin intermediul notificarii de expediere a comenzii prin posta electronica/ sms/ telefonic.

 Comanda telefonica
5.23.In situatia in care plasarea unei comenzi online nu este posibila din cauza unor probleme tehnice, Cumparatorul are posibilitatea de a comanda telefonic Produse si Servicii, apeland 0726697486 sau pe e-mail la adresa de email contact@buzunarel.ro de luni pana vineri, intre orele 09:00 – 18:00, cu exceptia zilelor de sarbatoare legala.
5.24. Etapele efectuarii unei Comenzi telefonice:
i. Operatorul BUZUNAREL va prelua comanda Cumparatorului de Servicii si/sau Produse prin intermediul telefonului; In cazul in care Vanzatorul este cel care apeleaza telefonic consumatorul in vederea incheierii unui contract la distanta, Vanzatorul isi face cunoscuta identitatea la inceputul conversatiei cu consumatorul si, daca este cazul, face cunoscuta identitatea persoanei in numele careia a efectuat apelul telefonic si specifica scopul comercial al apelului.

ii. In vederea preluarii Comenzii, operatorul BUZUNAREL va solicita Cumparatorului date privind nume, prenume, numar de telefon si adresa de e-mail precum si informatiile privind Produsele si/sau Serviciile dorite a fi achizitionate prin telefon.

iii. Dupa efectuarea Comenzii telefonice, Cumparatorul va primi un e-mail (la adresa de e-mail indicata de acesta) cu detaliile Produselor/Serviciilor comandate, costul total al Comenzii telefonice, inclusiv costurile de livrare, un numar de identificare a Comenzii telefonice, precum si o copie a prezentelor termene si conditii.

vi. Cumparatorul va confirma BUZUNAREL prin intermediul email-ului urmatoarele:

(1)   Ca a citit, a inteles si a acceptat prezentele termene si conditii;
(2)   Comanda telefonica inregistrata este in conformitate cu discutia telefonica;
(3)  Acordul privind achitarea costului total al Comenzii telefonice.

vii. BUZUNAREL va procesa Comanda telefonica dupa confirmarea platii si va transmite Cumparatorului un email de confirmare/expediere a Comenzii telefonice prin care se vor relua informatiile privind sumarul Comenzii, costul total al Comenzii si un calendar estimativ de livrare.

viii. Comenzilor telefonice le sunt aplicabile prezentele termene si conditii.

5.25.Contractul se considera valabil incheiat la momentul confirmarii de catre BUZUNAREL, prin transmiterea e-mailului conform punctului 5.24 pct. viii de mai sus.
5.26.Informatiile prezentate pe site, precum preturi, stocuri, sunt considerate Oferte. Prin plasarea unei comenzi, Cumparatorul accepta oferta, insa incheierea contractului la distanta se va face cum este indicat la punctul 5.14 din prezentele Termene si Conditii.

6.Facturare – plata

6.1. Preturile afisate in cadrul site-ului www.bunarel.ro  sunt exprimate in lei (RON) si reprezinta preturi totale, prin urmare contin deja taxa pe valoare adaugata (TVA), precum si costurile de colectare, tratare si eliminare DEEE, acolo unde este cazul.
6.2. Pretul produsului afisat pe pagina acestuia nu contine costul livrarii, acest cost al livrarii este afisat separat pe aceeasi pagina sub textul “Cost transport” sau prin adaugarea produsului in cos. Costul de livrare este, de asemenea, indicat la sumarul comenzii (afisat prin apasarea iconitei ”Cos”) si la finalizarea comenzii.
6.3. Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata, dupa caz, sunt specificate in confirmarea de primire a comenzii, in confirmarea efectiva a comenzii / in confirmarea expedierii comenzii, comunicate prin email-ul cumparatorului, fie telefonic de catre un reprezentat al Vanzatorului.
6.4. Modalitatile de plata sunt urmatoarele:

i.plata online cu cardul prin sistemul securizat EuPlatesc;

ii.ordin de plata/transfer bancar*;

*In cazul alegerii acestei modalitati de plata, livrarea produselor se va face dupa incasarea contravalorii comenzii.

iii. plata ramburs cu numerar, efectuata atunci cand se livreaza comanda;
Conform noilor reglementari, persoanele fizice nu pot plati sume mai mari de 10.000 RON cash (la livrare sau prin ridicare de la sediu), iar persoanele juridice au o limitare de 5.000 RON. Pentru comenzile care depasesc aceasta suma, va rugam sa contactati Vânzătorul pentru a stabili o varianta diferita de plata.
6.5. Pentru plata prin card, datele cardului de plata al Clientului/Utilizatorului/Cumparatorului nu vor fi accesibile BUZUNAREL si nici nu vor fi stocate de Vanzator sau de catre procesatorul de plati integrat in Site, ci doar de catre institutia de autorizatie a Tranzactiei sau o alta entitate autorizata sa presteze servicii de stocare date de identificare a cardului, despre a carei identitate Clientul / Utilizatorul / Cumparatorul va fi informat, anterior introducerii datelor.
6.6. In anumite cazuri, pentru mentinerea securitatii Tranzactiilor, la inregistrarea Comenzii, Cumparatorului i se va solicita sa autorizeze plata prin reintroducerea parolei aferente Contului sau utilizarea amprentei digitale in cazul dispozitivelor mobile care au aceasta facilitate.
6.7. Pentru motive de securitate a Tranzactiilor, Clientul / Utilizatorul / Cumparatorul este sfatuit sa nu ramana logat pe site si sa nu seteze optiunea de logare automata pe dispozitivele sale. Divulgarea parolei de acces in cont nu este permisa si se recomanda folosirea unei parole cu caracter puternic de securitate (de ex: sa contina cel putin opt caractere, incluzand litere mari, litere mici, cifre si caractere speciale).
6.8. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile/Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze in mod corect toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare. Vanzatorul nu este responsabil pentru informatiile gresite de facturare transmise de Cumparator. Corectarea/modificarea datelor poate fi realizata in conditiile precizate la punctul 5.17 si 5.18 din prezentele Termene si Conditii.
6.9. Pentru o corecta emiterea facturii aferente Comenzii, Cumparatorului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori datele din Contul sau si de a accesa informatiile si documentele aferente fiecarei Comenzi, existente in Cont. Orice erori survenite la comanda efectuata de client pot fi corectate in termen de maximum 24 de ore de la lansarea comenzii sau pana la procesarea acesteia
6.10.Vanzatorul va transmite Cumparatorului factura aferenta Comenzii ce contine Bunuri si/sau Servicii vandute de BUZUNAREL in format fizic atasata coletului cu produsele comandate, sau electronic prin posta electronica, la adresa de email mentionata de Client/Cumparator in Contul sau sau la adresa de email folosita la plasarea comenzii, dupa caz.
6.11.Prin transmiterea Comenzii, Cumparatorul isi exprima acordul sa primeasca facturile in format electronic prin transmiterea acestora prin intermediul postei electronice, la adresa de email mentionata in Contul sau/adresa de email specificata la momentul plasarii comenzii sau in format fizic atasata coletului cu produsele comandate, dupa caz. BUZUNAREL si Clientul/Cumparatorul sunt de acord prin prezentele Termene si Conditii ca Facturile vor fi transmise pe cale electronica, semnarea si stampilarea acestora neconstituind elemente obligatorii.
6.12.In cazul in care aceste informatii nu va sunt transmise mai mult de 48 (patruzeci si opt) de ore prin email, va rugam sa ne sesizati acest aspect pe adresa de email: contact@buzunarel.ro
6.13.In cazul platii online cu cardul/plata online, cu card de credit sau card de debit, debitarea sumei aferente se va face imediat, iar expedierea produselor se va face imediat dupa procesarea comenzii. In cazul transferului bancar expedierea produselor se va face dupa incasarea de catre BUZUNAREL a contravalorii produselor. Procesarea platilor online cu cardul de debit sau credit se face cu EuPlatesc.
6.14.In toate cazurile, inainte ca un consumator sa incheie un contract sau sa accepte o oferta, Vanzatorul va solicita consimtamantul explicit din partea consumatorului cu privire la orice plata suplimentara fata de pretul stabilit anterior.

7. Avansuri
7.1. Avansul este cuantumul achitat de catre Client/Cumpărător in situatia in care se face o comanda speciala la producator pentru produsul ales.
7.2.   Cuantumul avansului in situatiile prevazute la punctul 7.1. variaza in functie de natura produsului, iar valoarea acestuia este intre 5-100% din valoarea totala a produsului/produselor.
7.3.   Plata catre BUZUNAREL se va face prin transfer bancar, pe baza unei facturi proforme transmise de catre un operator al Site-ului sau pe baza facturii proforme receptionate in urma unei Comenzi plasate in site. In cazul facturii proforme emise automat in urma Comenzii in Site, este recomandat sa asteptati confirmarea telefonica sau prin email din partea unui operator BUZUNAREL.
7.4.   Factura proforma nu reprezinta o obligativitate a Site-ului pentru disponibilitatea produsului, nu reprezinta o confirmare a comenzii sau acceptarea contractului la distanta. Ea are rol orientativ si nu are valoare fiscala.
7.5.   Imediat dupa efectuarea transferului, se va emite o factura fiscala de avans care va fi transmisa Clientului/Cumparatorului de catre un operator al BUZUNAREL prin email.
7.6.   Termenul de livrare pentru bunurile comandate prin achitarea unui avans difera in functie de producator, tara de origine a produselor si de circumstante independente de Site. Un termen de livrare aproximativ va poate fi oferit pe baza cererii de oferta de catre un reprezentant al Site-ului.
7.7.   Conform legii, respectiv art. 18 din OUG nr. 34/2014, cu exceptia cazului in care Vanzatorul si Consumatorul au convenit altfel cu privire la momentul livrarii, Vanzatorul livreaza produsele transferand posesia fizica sau controlul asupra produselor catre consumator, fara intarziere nejustificata si, in orice caz, in decurs de cel mult 30 de zile de la incheierea contractului. In cazul in care Vanzatorul nu si-a indeplinit obligatia de a livra produsele in momentul convenit cu consumatorul sau in termen de 30 de zile de la incheierea contractului, consumatorul ii solicita sa efectueze livrarea intr-un termen suplimentar, corespunzator circumstantelor. In cazul in care profesionistul nu livreaza produsele in termenul suplimentar respectiv, consumatorul are dreptul, dupa caz, la rezolutiunea sau rezilierea contractului.
7.8.   Pentru intarzieri de livrare mai mari de 14 zile, Clientul/Cumparatorul are dreptul sa se retraga din contract, fara penalizari si fara a-i fi imputate despagubiri. Rambursarea avansului se va face in maximum 7 zile de la notificarea retragerii in contul din care a fost facut transferul initial.
7.9.   Fata de politica de retur, asa cum este ea prezentata in prezentul document retragerea din Contract dupa achitarea avansului se poate face doar in conditiile stipulate la punctul 7.8 atat de catre clienti persoane fizice, cat si juridice.
7.10.Produsele achitate cu avans aflate in situatiile de la punctele 7.1. (i) si 7.1. (ii) se considera ca intra sub incidenta art. 16 din OUG nr. 34/2014, respectiv furnizarea de produse confectionate dupa specificatiile prezentate de consumator sau personalizate in mod clar si sunt considerate produse la care nu se poate invoca dreptul de retragere.

 8. Livrarea bunurilor
8.1. Livrarea bunurilor se realizeaza printr-un serviciu de curierat sau printr-o companie de transport/ casa de expeditie. Timpul de livrare depinde de Produsul comandat/Produsele comandate si este indicat estimativ de BUZUNAREL inainte de incheierea Contractului.
8.2. Curier Rapid – pentru produsele compatibile si in aria de acoperire a curierului (Sameday, Dragon Star, TNT, Urgent Cargus, Fan Courier, Nemo Express, DPD, etc).
8.3. Livrarea bunurilor se efectueaza exclusiv pe teritoriul Romaniei, la adresa de livrare indicata de Client.
8.4. Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare – note de transport (awb/aviz de expeditie).

COSTURILE DE LIVRARE
8.5. Costul de transport prin curier rapid este:

 • 20 RON pentru comenzile sub 350 RON;
 • Gratuit pentru comenzile de peste 350 RON;

8.6.  In functie de particularitatile produsului, respectiv greutatea, dimensiunea si caracteristicile acestuia, si adresa unde acestea se vor livra, costurile de livrare pot varia. Cumparatorul va fi informat cu privire la costul livrarii anterior confirmarii comenzii.
8.7.   Comenzile cu valoare mai mare de 5.000 RON pentru persoane juridice si 10.000 RON pentru persoane fizice nu pot fi livrate cu optiunea de plata ramburs. In cazul acestora, Clientul/Cumparatorul poate opta pentru plasarea mai multor comenzi a produselor astfel incat fiecare comanda plasata sa se incadreze in acest plafon, situatie care poate genera costuri suplimentare de transport care vor fi suportate de Client/Cumparator.
8.8.In cazul in care, din motive imputabile Clientului/Cumparatorului (cum ar fi, dar fara a se limita la: refuzul de primire a coletului, absenta de la adresa de livrare comunicata, refuzul achitarii contravalorii coletului), Bunurile trebuie livrate in mod repetat sau printr-o metoda de livrare diferita de cea solicitata initial prin Comanda, Cumparatorul are obligatia de a suporta toate costurile ocazionate de livrarile repetate.

Timpul de livrare
8.9.Termenul de livrare al produsele aflate în stoc este de de 2-4 zile lucrătoare de la data confirmarii comenzii.
8.9.Livrarea coletelor prin serviciu de curierat si/sau casa de expeditie se face de luni pana vineri, cu exceptia zilelor de sarbatoare legala.
8.10.Produsele care nu se afla in stoc la momentul confirmarii comenzii (expuse pe site cu mentiunea ”Disponibil pentru precomanda”), sunt livrate ulterior intarii acestora in stoc, in conditiile expuse mai sus, Clientul/Cumparatorul fiind informat cu privire la o data estimativa de vanzare.
8.11.In cazul in care profesionistul nu si-a indeplinit obligatia de a livra produsele in momentul convenit cu consumatorul sau in termen de cel mult 30 de zile la data incheierii contractului, consumatorul ii solicita sa efectueze livrarea intr-un termen suplimentar, corespunzator circumstantelor. In cazul in care profesionistul nu livreaza produsele in termenul suplimentar respectiv, consumatorul are dreptul, dupa caz, la rezolutiunea sau rezilierea contractului.
8.12.La rezolutiunea sau, dupa caz, la rezilierea contractului, Vanzatorul va rambursa toate sumele platite in temeiul contractului de catre consumator si in decurs de cel mult 7 zile de la data la care consumatorul a comunicat profesionistului decizia sa de terminare a contractului.
8.13.Momentul de la care incepe sa curga timpul de livrare:

 1. in cazul platii prin OP (ordin de plata), in urmatoarea zi lucratoare dupa incasarea contravalorii produselor de catre vanzator;
 2. in cazul platii prin card de credit sau debit, in urmatoarea zi lucratoare dupa primirea de catre vanzator a deciziei afirmative din partea bancii respective;

3.  in cazul platii ramburs la livrare, in urmatoarea zi lucratoare dupa confirmarea comenzii de catre Vanzator;

 Daune de transport, vicii
8.14.Pentru toate livrarile, in cazul deteriorarii vizibile a coletului sau a ambalajului, Clientul/Cumparatorul sau persoana delegata cu primirea comenzii trebuie sa verifice integritatea continutului impreuna cu delegatul companiei prestatoare de servicii de curierat, urmand ca rezultatul sa fie notat intr-un proces verbal incheiat de catre acesta.
8.15.BUZUNAREL isi rezerva dreptul de a restrictiona livrarea unor categorii de produse apreciate ca voluminoase in anumite regiuni din Romania. In cazul in care adresa de livrare indicata in procesul de comanda se afla in afara ariei de livrare, Clientul/Cumparatoul va fi contactat in vederea anularii comenzii, iar contravaloarea acesteia va fi returnata in cel mai scurt timp posibil, prin metoda de plata utilizata in momentul plasarii comenzii, cu exceptia cazului in care s-a convenit, de comun acord, o alta modalitate de restituire.
8.16.BUZUNAREL isi rezerva dreptul de a restrictiona livrarea produselor in localitati / zone in care exista restrictii de circulatie sau interactiune dispuse de autoritati (de exemplu, instituirea de masuri de carantinare zonala). Daca, in urma plasarii comenzii, se constata ca zona / localitatea se afla in carantina sau este supusa din partea autoritatilor altor masuri restrictive care pot afecta buna desfasurare a procesului de livrare, clientul/cumparatorul va fi contactat in vederea anularii comenzii, iar contravaloarea acesteia va fi returnata in cel mai scurt timp posibil, prin metoda de plata utilizata in momentul plasarii comenzii, cu exceptia cazului in care nu s-a convenit, de comun acord, o alta modalitate de restituire.

9. Transferul proprietatii bunurilor
9.1. Conform Art. 20 din OUG 34/2014, in cazul contractelor in care profesionistul livreaza produsele catre consumator, riscul de pierdere sau de deteriorare a produselor este transferat consumatorului in momentul in care acesta sau o parte terta desemnata de acesta, alta decat transportatorul, intra in posesia fizica a produselor. Cu toate acestea, riscul este transferat consumatorului in momentul livrarii produselor catre transportator, daca transportatorul a fost insarcinat de catre consumator sa transporte produsele, iar aceasta optiune nu a fost oferita de catre profesionist, fara a aduce atingere drepturilor consumatorului fata de transportator.

10. Dreptul de retragere
10.1.Dreptul de retragere se asigura exclusiv clientilor/cumparatorilor persoane fizice.
10.2.Clientul/Cumparatorul are dreptul sa se retraga din Contract, respectiv sa returneze un Bun, in termen de 14 zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decat cele de livrare a returului.
10.3.Potrivit OUG nr. 34/2014, perioada de returnare a unui Bun sau renuntare la un Serviciu expira in termen de 14 zile de la:

 1. ziua in care Cumparatorul intra in posesia fizica a ultimului Bun – in cazul in care Cumparatorul comanda printr-o singura comanda produse multiple care vor fi livrate separat;
 2. ziua in care Cumparatorul intra in posesia fizica a ultimului Bun sau a ultimei piese – in cazul livrarii unui produs care consta din mai multe loturi sau piese.

10.4.Costurile de returnare sunt suportate de catre Client/Cumparator, conform legii.
10.5.In cazul in care Clientul/ Cumparatorul solicita retragerea din Contract in interiorul termenului legal de retragere din contract, acesta trebuie sa returneze produsul impreuna cu ambalajul original al acestuia, nedeteriorat, cu etichetele initiale intacte, cu toate accesoriile primite, certificatul de garantie, manualele de utilizare a produsului si eventualele cadouri care au insotit produsul respectiv. Prin etichete se intelege orice material scris, imprimat, litografiat, gravat sau ilustrat, care contine elemente de identificare a produsului si care insoteste produsul sau este aderent la ambalajul acestuia (de exemplu etichetele care ilustreaza clasa energetica de consum al produsului, etichetele care ilustreaza numele producatorului, etichetele care ilustreaza impactul asupra mediului, etc.).
10.6.     Clientului/Cumparatorului, atunci cand isi exercita dreptul de retragere din contract, trebuie sa returneze bunul in ambalajul original nedeteriorat, protejat prin infoliere cu folie din plastic sau ambalat intr-o alta cutie din carton si impreuna cu toate accesoriile acestuia si eventualele cadouri ce l-au insotit. Lipirea de etichete, taierea, ruperea sau orice alt mod de deterioarare a ambalajului original al produsului poate conduce la diminuarea valorii acestuia. Desfacerea ambalajului original al produsului prin tarierea sigiliilor cutiei, respectiv pe de-a lungul benzii adezive, in vederea deschiderii normale a cutiei sau taierea ambalajului din plastic (in caz ul produselor ce nu vin ambalate in cutie de carton), nu reprezinta o deteriorare a ambalajului.
10.7.     Nu se accepta produsele asupra carora au fost efectuate interventii neautorizate, cele care prezinta urme de uzura/folosire excesiva, zgarieturi, lovituri, socuri mecanice / electrice, produsele carora le lipsesc accesorii.
10.8.  Daca intervine retragerea din contract, toate platile primite de la cumparator, inclusiv costurile de livrare (cu exceptia costurilor suplimentare care rezulta din faptul ca s-a ales de catre client/cumparator o alta modalitate de livrare fata de livrarea standard propusa de BUZUNAREL) vor fi returnate in termen de 14 zile calendaristice din ziua in care BUZUNAREL a primit de la cumparator comunicarea privind retragerea din contract sau potrivit art. 10.12. din prezentele Termene și Condiții.
10.9.  Restituirea sumei reprezentand pretul bunului pentru care s-a exercitat dreptul de retragere poate fi amanata pana la momentul la care Vanzatorul primeste bunul/bunurile returnate sau pana la momentul la care Clientul/Cumparatorul furnizeaza Vanzatorului dovada ca a trimis bunul/bunurile inapoi, in functie de care termen este mai scurt.
10.10.  Costurile de transport platite pentru comanda vor fi restituite in cazul in care sunt returnate toate produsele comandate. In cazul este returnata doar o parte din produse, restituirea costurilor de transport initiale este exclusa.
10.11.  Vanzatorul va returna sumele pe care le-a primit drept plata din partea consumatorului prin metoda aleasa de Client/Cumparator, specificată în cerera de retur sau în declaratia neechivoca privind decizia sa de retragere.

Procedura efectuarii returului
10.15.  In cazul in care Clientul/Cumparatorul decide sa se retraga din Contract, acesta va :

 1. Notifica in prealabil buzunarel.ro, în scris la adresa de e-mail contact@buzunarel.ro
 2. face orice alta declaratie neechivoca in care isi exprima decizia de retragere din contract. In aceasta situatie Clientul/Cumparatorul va trebui sa furnizeze Vanzatorului informatii suficiente in vedere indentificarii comenzii, a Cumparatorului/Clientului si a modalitatii de restiturire a sumei. Cererea de retur formulata prin telefon, fara documentarea acesteia sau prezentarea produsului, in vederea returului, nu reprezinta o declaratie neechivoca de retragere.

10.16.  In cazul in care Clientul/Cumparatorul opteaza pentru informarea in prealabil a BUZUNAREL , în scris la adresa de e-mail contact@buzunarel.ro  va pune la dispozitiei informatiile necesare in vederea identificarii comenzii si procesarea cererii de retur, dupa cum urmeaza:

 • numele pe care a fost plasata comanda;
 • adresa de email;
 • numarul de telefon;
 • modalitatea de compensare, respectiv restituirea sumei sau schimbarea produsului;
 • contul bancar pentru returnarea contravalorii produselor, dupa caz;
 •  denumirea produsului pe care vrei sa il returnezi.

10.17.  Ulterior transmiterii cerereri de retur si a comunicarii acestuia catre Vanzator sau ulterior comunicarii neechivoce de catre Client/Cumparator a deciziei sale de retragere, Clientului/Cumparatorului ii revine obligatia de a expedia produsul catre Vanzator in decurs de 14 zile calendaristice din ziua in care Clientul/Cumparatorul a informat Vanzatorul cu privire la retragerea din prezentul contract. Termenul se considera respectat daca bunul/bunurile au fost expediate catre Vanzator inainte de scurgerea celor 14 zile.
10.18.  Adresa la care Clientul/Cumparatorul trebuie sa expedieze coletul este:
Destinatar: NOVO HOUSE SERVICE SRL
Adresa: Strada Constantin caracas, nr 34, sector 1, Bucuresti.
10.19.  Produsele returnate prin curier rapid NU se vor trimite cu RAMBURS!
10.20.  In vederea identificarii rapide de catre Vanzator a returului, la predarea coletului catre curier, Clientul/Cumparatorul poate sa se asigure ca numarul comenzii aferent bunului returnat este notat pe colet/pe AWB sau este notat pe un suport de hartie aflat in interiorul coletului (scris olograf/de mana sau printat pe hartie).
10.21.  De asemenea, nu fac obiectul denuntarii unilaterale a contractului produsele deteriorate excesiv de catre cumparator, produsele care prezinta defectiuni din culpa cumparatorului, precum si cele ale caror piese au fost inlocuite de catre cumparator.
10.22.  Dreptul de retragere stabilit de legislatia romana in favoarea consumatorilor este de 14 zile calendaristice.

11. Cesionarea si subcontractarea
11.1.Vanzatorul poate cesiona si/ sau subcontracta o terta parte pentru Servicii ce tin de onorarea Comenzii, cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul expres al acestuia. Vanzatorul va fi intotdeauna responsabil fata de Cumparator pentru toate obligatiile contractuale, indiferent de tertul care furnizeaza serviciul.
12. Dreptul de proprietate intelectuala si industriala
12.1.Continutul, astfel cum este definit in preambul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice/dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusiva a BUZUNAREL si a furnizorilor sai, fiind protejate de legislatia aplicabila drepturilor de autor.
12.2.Clientului/Cumparatorului nu ii este permisa copierea/distribuirea/publicarea/transferul catre terte parti, modificarea si/sau alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui continut in orice alt context decat cel original intentionat de BUZUNAREL, includerea oricarui continut in afara site-ului, indepartarea semnelor care semnifica dreptul de autor al BUZUNAREL asupra Continutului, precum si participarea la transferul/vanzarea/distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea, afisarea Continutului, decat cu acordul scris expres al BUZUNAREL, prin incheierea unui acord de utilizare distinct.
12.3.Clientul/Cumparatorul poate copia, tranfera si/sau utiliza Continut numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile Termenilor si Conditiilor.
12.4.In cazul in care BUZUNAREL oferta Clientului/Cumparatorului dreptul de a utiliza sub forma descrisa intr-un acord de utilizare distinct, un anumit continut, la care Clientul/Cumparatorul are sau obtine acces in urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor continuturi in conformitate cu prevederile acordului.
12.5.Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prevederile Termenilor si Conditiilor sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista.

13. Confidentialitate
13.1.Informatiile de orice natura furnizare de catre Cumparator/Client Vanzatorului vor ramane in proprietatea Vanzatorului.
13.2.Nicio declaratie publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvaluire catre terte parti nu va fi facuta de Cumparator/Client cu privire la Comanda/Contract fara consimtamantul prealabil scris al Vanzatorului.
13.3.Prin transmiterea de informatii sau materiale prin intermediul acestui site, oferiti Vanzatorului acces nerestrictionat si irevocabil la acestea, dreptul de a utiliza, reproduce, afisa, modifica, transmite si distribui aceste materiale sau informatii. Sunteti, de asemenea, de acord ca Vanzatorul sa poata utiliza liber, in interes propriu aceste idei, concepte, know-how-uri sau tehnici pe care le-ati transmis prin intermediul Site-ului.

14. Publicitate
14.1.Newsletterele BUZUNAREL sunt transmise prin intermediul partnerilor specializati si agreati. Astfel, sunt asigurate confidentialitatea si securitatea informatiilor.
14.2.In momentul in care, Clientul isi creeaza un Cont pe Site, are posibilitatea sa isi exprime acordul cu privire la primirea de Newslettere. Optiunea cu privire la acordul emis de catre Client poate fi modificata in orice moment, prin contactarea BUZUNAREL in acest sens la numarul de telefon 0726697486, sau folosirea link-ului Dezabonare din corpul Newsletterului.
14.3.Renuntarea la primirea Newslettere-lor nu implica renuntarea la acceptul dat pentru prezentul Document.

15. Raspundere
15.1.Vanzatorul nu este responsabil pentru daune de orice fel pe care Clientul/Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezulat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii sau pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.
15.2.Este interzisa utilizarea acestui site web sau a subdomeniilor acestuia in scopul introducerii in mod deliberat de virusi sau orice alt program sau material care poate fi tehnic daunator sau distructiv. Sunt, de asemenea, interzise incercarile de acces neautorizat la acest site web sau la subdomeniile acestuia, la serverul pe care este gazduit acesta sau la orice alt server, calculator sau baza de date in legatura cu acest site web.
15.3.Prin acceptarea Termenelor si Conditiilor Clientii/Cumparatori/Utilizatori/Vizitatorii se angajeaza sa nu atace acest site web sau subdomeniile acestuia prin intermediul unui atac de blocare a serviciului sau de blocare a distribuirii/accesarii serviciului. Nerespectarea dispozitiilor din prezenta clauza va fi raportata autoritatilor competente in vederea aplicarii sanctiunilor legale si va poate determina suspendarea imediata a dreptului de a utiliza acest site web.
15.4.BUZUNAREL depune toate eforturile pentru a asigura o navigare sigura pe pagina sa web, insa nu poate garanta ca Site-ul, serverele pe care este gazduit sau e-mailurile trimise sunt fara virusi sau alte componente informatice cu caracter potential daunator, ca nu contin erori, omisiuni, defectiuni, intarzieri sau intreruperi in operare sau transmitere, caderi de linie sau orice alti factori similari. In cazul sesizarii unei astfel de situatii, BUZUNAREL va face tot posibilul sa remedieze, in cel mai scurt timp, astfel de probleme.
15.5.Orice persoana fizica/juridica sau entitate foloseste Site-ul pe riscul propriu, BUZUNAREL  nefiind in niciun fel responsabila pentru eventualele daune directe sau indirecte cauzate de utilizarea sau accesarea/vizitarea Site-ului sau ca urmare a utilizarii informatiilor de pe site.
15.6. Astfel, este in interesul tuturor utilizatorilor sa se asigure ca au instalate sisteme adecvate de aparare, menite sa protejeze calculatorul de virusi si/sau orice alt continut daunator.
15.7.Eventuale link-uri catre alte site-uri web sau materiale ale unor terte parti, daca este cazul, postate pe Site sunt oferite exclusiv in scop informativ, iar BUZUNAREL nu isi asuma in niciun fel responsabilitate pentru continutul acestor site-uri si materiale, pentru produsele sau serviciile promovate sau comercializate prin intermediul acestor site-uri web.
15.8. BUZUNAREL va asigura confidentialitatea datelor dumneavoastra, respectiv a datelor de autentificare, parolei si a tuturor celorlaltor detalii in legatura cu contul creat pe Site, in conformitate cu Politica de confidentialitate. Cu toate acestea, este responsabilitatea Clientului/Cumparatorului/Utilizatorului sa se asigure ca informatiile privind contul creat pe Site raman confidentiale in orice moment si ca nu vor fi transmise catre terti. Prin acceptarea Termenelor si Conditiilor sunteti de acord sa informati Vanzatorul in cel mai scurt timp posibil daca aveti, in mod rezonabil, suspiciuni ca securitatea contului este in pericol.
15.9.     Prin crearea Contului si/sau utilizarea Continutului si/sau plasarea Comenzilor, Clientul/Utilizatorul/ Cumparatorul accepta in mod expres si fara echivoc Termenii si conditiile Site-ului in ultima versiune actualizata comunicata in cadrul Site-ului, existenta la data crearii Contului si/sau utilizatii continutului si/sau la data plasarii comenzii.
15.10.  Ulterior crearii Contului, utilizarea Continutului echivaleaza cu acceptarea modificarilor intervenite asupra Termenilor si Conditiilor Site-ului si/sau a versiunilor actualizate ale Termenilor si Conditiilor Site-ului.
15.11.  Termenii si Conditiile Site-ului pot fi modificati oricand de catre BUZUNAREL acestia fiind opozabili Clientilor/Utilizatorilor/ Cumparatorilor de la data afisarii in Site. Acceptarea Termenilor si Conditiilor Site-lui se confirma prin bifarea checkbox-ului corespunzator din Site si/sau prin trimiterea Comenzii si/sau prin efectuarea unei plati online.

16. Prelucrarea datelor cu caracter personal
16.1. NOVO HOUSE SERVICE SRL certifica faptul ca va respecta dispozitiile legislatiei aplicabile, in special Regulamentul Parlamentului European si al Consiliului (UE) 2016/679 din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, care abroga Directiva 95/46 / CE (denumit in continuare “Regulamentul privind datele cu caracter personal”).
16.2.Buzunarel.ro este un brand care apartine unei companii inregistrate in Romania responsabila avand sediul social in Bucuresti, Strada Constantin Caracas, nr 34, sector 1, inregistrata la Registrul Comertului cu nr. J40/9831/2008, avand Codul de identificare fiscala RO24001062.
16.3.Conform cerintelor dispozitiilor legale aplicabile, BUZUNAREL are obligatia de a prelucra datele personale pe care ni le furnizezi in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate.
16.4.Colectăm următoarele tipuri de date personale de la dvs.: nume și prenume, adresa de e-mail, număr de telefon, adresa de livrare, adresa/ detalii IP sau detalii de facturare și plată.
16.5.Scopul colectarii datelor este: procesarea Comenzilor, oferirea suportului necesar in vederea procesarii/ preluarii unei Comenzi, informarea Clientilor/Cumparatorilor privind situatia Contului lor, informarea Cumparatorilor privind evolutia si starea Comenzilor, functionalitatea Site-ului, evaluarea  Bunurilor si Serviciilor oferite, activitatii comerciale, de promovare a  Bunurilor si Serviciilor, de marketing, de publicitate, de media, administrative, de dezvoltare, de cercetare de piata, de statistica, de urmarire si monitorizare a vanzarilor si comportamentul Clientului/Cumparatorului. Prelucrarea datelor cu carcater personal se realizeaza pentru executarea contractului. Prelucrarea datelor cu caracter personal in scopuri de marketing, de exemplu pentru furnizarea Newsletter-ului, se realizeaza numai in baza consimtamantului dumneavoastra, iar cele privind functionarea Site-ului si privind functionarea Site-ului pot fi prelucrare si in temeiul interesului legitim al BUZUNAREL.
16.6.Datele cu caracter personal pot fi furnizate catre urmatorii furnizori de servicii: Euplatesc (furnizori de servicii de plata online), Fan Curier, Urgent Cargus, Nemo Express, Pallex (furnizori de servicii de curierat), SmartBill (furnizor de soft facturare si gestiune), Google Analytics si Facebook Pixel (furnizori analiza trafic site), daca este necesar pentru furnizarea serviciilor prestate de acestia.
16.7.    De asemenea, informatiile Cumparatorului cu caracter personal pot fi furnizate si catre autoritati publice (de ex., Parchet, Politie, instante judecatoresti), in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.
16.8.    Datele cu caracter personal furnizate pentru procesarea Comenzilor si care sunt cuprinse in documentele financiar-contabile sau in documentele care se anexeaza acestora vor fi stocate pentru o perioada de 10 ani, conform art. 38 din Anexa 1 la Ordinul nr. 2634/2015. Datele cu caracter personal furnizate pentru procesarea Comenzilor si care nu sunt cuprinse in documentele financiar-contabile sau in documentele care se anexeaza acestora vor fi stocate pe o perioada de 3 ani, termenul de prescriptie. Dupa aceasta perioada, aceste date vor fi distruse.
16.9. Datele cu caracter personal furnizate pentru furnizarea Newsletter-elor vor fi stocate doar pe perioada in care Newsletter-ele se livreaza sau pana cand ne solicitati dezabonarea.
16.10. Prin citirea Documentului ati luat la cunostinta faptul ca va sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul la rectificare, dreptul la stergere, dreptul la restrictionare, dreptul de a retrage consimtamantul in orice moment, fara afecta legalitatea prelucrarii efectuate pe baza consimtamantului inainte de retragerea acestuia, dreptul de opozitie, dreptul la portabilitate, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, depune o plangere la autoritatea de supraveghere competenta, dreptul de va adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor garantate de Regulamenul privind protectia datelor cu caracter personal.
16.11. Pe baza unei cereri scrise, datate, semnate si transmise la adresa de e-mail: contact@buzunarel.ro puteti solicita, in mod gratuit, sa vi se confirme faptul ca datele personale sunt sau nu prelucrate si acces la datele cu caracter personal prelucrate, conform dispozitiilor legale. In cazul în care cererile sunt in mod vadit nefondate sau excesive, in special din cauza caracterului lor repetitiv,BUZUNAREL poate: fie sa perceapa o taxa rezonabila tinand cont de costurile administrative pentru furnizarea informaţiilor sau a comunicării sau pentru luarea măsurilor solicitate, fie să refuze să dea curs cererii.
16.12. Mai multe despre politica privind prelucrarea datelor cu caracter personal pot fi citite accesand pagina PolitIca de confidentialitate (GDPR).

17. Forta majora
17.1.    Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.
17.2.    Daca in termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu inceteaza fiecare parte va avea dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de plin drept a Contractului fara ca vreuna dintre ele sa poata pretinde celeilalte alte daune-interese.